boek

Proef Op De Som | coverIn België zijn naar schatting een half miljoen mensen met dyscalculie. Ondanks het gegeven dat dyscalculie even vaak voorkomt als dyslexie, blijft de stoornis in verhouding minder gekend en bestudeerd.

Dit boek wil duidelijke informatie geven over dyscalculie. Het biedt een antwoord op veel voorkomende vragen: Wat is dyscalculie ? Welke moeilijkheden brengt het met zich mee ? Komt het vaak voor ? Wat is de precieze oorzaak ? Is het erfelijk ? Hoe kan men het herkennen ? Welke aanpak is aangewezen ? Wat kan het onderwijs doen ?

Inhoudsdeskundigen lichten een aantal wetenschappelijke inzichten en aandachtspunten over de stoornis op een eenvoudige manier toe, zodat zowel leerkrachten, hupverleners, ouders als jongeren de stoornis beter leren begrijpen en kapstokken aangereikt krijgen voor de begeleiding van jongeren met dyscalculie.

voorbeeldpaginavoorbeeldpaginavoorbeeldpaginavoorbeeldpaginavoorbeeldpaginavoorbeeldpaginavoorbeeldpaginavoorbeeldpagina

 

Boek: 68 pagina’s, paperback, 20 × 20 cm, Nederlands
Auteurs: Annemie Desoete, Valérie Van Hees, Wim Tops, Marc Brysbaert
Eindredactie tekst: Ruben Dobbelaere
Concept en vorm: Liselotte Courtens I llot – grafisch ontwerp
Ontwerp logo: Birger Platteeuw
Beelden: Brecht Vanmeirhaeghe, Fabio Wuytack, Dirk Rottey – dansbeelden uit de voorstelling ‘Vrouw, Oliver Roels, het KIP en fABULEUS’
Uitgeverij: Academia Press, www.academiapress.be
ISBN: 9789038220444

Comments are closed.